Small & Friendly Meetings Hotel Room

Projekt 6 pogleda na sobu nastao je 2011. godine suradnjom Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i klastera Hrvatskih interijera. Cilj je bio dobiti 6 hotelskih soba koje se razlikuju po ambijentu, kategoriji i konceptu i u kojima će se čitati hrvatski identitet i identitet domaćih proizvođača namještaja.

Small&Friendly Meetings Hotel Room

kategorija sobe: 3-4 zvjezdice
Studenti: Nera Nejašmić, Luka Gobin
Suradnik: Ruđer Novak Mikulić
Voditelj grupe: Ivana Fabrio

Postavili smo se u ulogu novog putnika. U skladu s njegovim potrebama i kretanjem kroz prostor sobe zaključili smo kako mu inovativnim rješenjima možemo omogućiti sistematičnu, praktičnu i ekonomičnu organizaciju privremenog boravka u prostor koji mu pruža poseban doživljaj uvlačeći ga u svoj "sustav" i čineći ga ujedno i sustvaraocem tog doživljaja. Promijenile su se i navike vezane uz rad i odmor, aktivnosti se preklapaju i potrebno je njihovo grupiranje. Soba je oblikovana kao hibrid arhitekture i dizajna.

Želeći ostvariti sinergiju elemenata namještaja i arhitekture uslijedila je razrada tlocrta po modularnim elementima. Prostor sobe je podijeljen na spavanje, boravljenje i rad te higijenu s ulaznim prostorom. Ulazni prostor s manjim odlaganjem je sužen higijenskim dijelom. Spavanje je uvijek vezano uz boravljenje i rad jer te prostore povezuju zajednički hibridni elementi. Za daljnju razradu moduli omogučuju formiranje čitavog sustava soba od jednostavnog do potpuno razvedenog uz koji su formirani i vanjski prostor – terase i unutarnja dvorišta, kao i zajednički ulazni prostori.

Više na:
Prezi.com