Duaron

Vlaški paviljon - Duaron ulazni je paviljon koji udomljuje sve sadržaje potrebne za avanturiste, rekreativce, turiste i putnike koji su došli posjetiti Zadvarje.

To je prezentacijski centar koji sadrži najautentičnije oblike ponude koje ovaj kraj posjeduje i prezentira ih u suvremenom obliku, pruža iskustvo iskrenog doživljaja, osjećaj duha mjesta bez konfekcije.
U srcu posjetiteljskog paviljona, vlaškog megarona - Duaron (Duare + paviljon / megaron) nalazi se dvor / trg / gumno kao polivalentan polunatkriven prostor te vatrenica - veliko ognjište / komin na kojem se pripremaju lokalne delicije - vlaški snack. Dvor okružuju: suvenirnica i prodavaonica / kušaonica domaćih specijaliteta, info punkt s garderobom za posjetitelje, prostori za najam sportske opreme: ciklo-sportovi i pješačko-penjački sportovi, sanitarije za posjetitelje i polivalentna dvorana kao proširenje vanjskog višenamjenskog prostora.

Kao što je unutrašnjost introvertiranog paviljona oblikovana kako bi se čitao genius loci, jednako tako je i njegova vanjština razumljiva. 
Surov teren koji se sastoji uglavnom od strmih i oštrih stijena s vegetacijom naviknutom na malo zemlje i puno kamena odredio je i izgled Duarona.
Nepravilni volumeni od grubog betona s otvorima na vrhu čine nakupinu koja kao da je oblikovana kakvom tektonskom silom.