Mala velika kuća

Izrazit nagib terena, potreba za što dužim boravkom na otvorenom i činjenica kako će trenutno neizgrađeno susjedstvo uskoro postati izgrađeno utjecali su na izraziti dualitet karaktera kuće: s jedne strane introvertirani karakter u kojoj su svi dnevni prostori smješteni u ukopane volumene povezane suhom vezom oko natkrivenog dvorišta, a s druge strane ekstrovertirani spavaći prostori smješteni u istaknuti višeetažni volumen koji jedini izlazi izvan linije prirodnog terena i orijentiran je ka okolini.

Oko dvora / atrija smješteni su svi dnevni prostori namijenjeni druženju, dokolici, odmoru i uživanju.

Dvojni karakter kuće u kojem je ona jednim dijelom kuća, a drugim dijelom topografija odgovaraju kontekstu kritički se osvrćući na preizgrađenu okolinu svojom skromnom i jednostavnom pojavnošću - s ceste je vidljiva samo mala kuća na terenu.

Zatvoreni volumeni oko dvorišta odvojeni su toplo - hladnom vezom koja im pridaje različite osobine i karaktere.
Mijenjaju se odnosi svjetla i sjene, otvorenog i zatvorenog, natkrivenog i nenatkrivenog te stvaraju višestruki ambijenti: nekad intimni, a nekad zajednički.

Organizacija je inspirirana tradicionalnom dalmatinskom kućom orijentiranom na nukleus, središte lokalnog izvornog načina života - dvorište.